Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Meer informatie hierover is te vinden in onze Privacy Policy Toon Privacy Policy

Akkoord Niet akkoord

Genetics is ISO 27001, ISO 9001 en AVG gecertificeerd!

Bayram Demir (directeur Genetics), Ronald Westerveen (Kiwa), Ivo Ouwerkerk (dagvoorzitter Gebruikersdag Genetics)

Met trots maakt Genetics bekend dat zij is gecertificeerd voor ISO 27001, ISO 9001 en AVG! Hiermee voldoet Genetics aan alle normeisen op het gebied van informatiebeveiliging, kwaliteitsmanagement en de algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Informatieveiligheid en kwaliteitsmanagement hebben altijd hoog in het vaandel gestaan bij de dienstverlening van Genetics. De certificeringen bevestigen voor klanten, partners en leveranciers nog meer het betrouwbare imago. Klanten kunnen erop vertrouwen dat de veiligheid van informatie in het algemeen en de bescherming van persoonsgegevens bij Genetics in goede handen is. Met de interne bedrijfsprocessen zijn risico's aanzienlijk verminderd. Genetics verzekert met de ISO 27001 certificering bovendien dat klanten van kwaliteit en veiligheid in de ontwikkeling, beheer, onderhoud en de exploitatie van de oplossingen worden voorzien.

Goede beoordeling door Kiwa
De auditors van Kiwa waren erg positief over de manier waarop de gehele Genetics organisatie met ISO normen omgaat. Kiwa heeft diepgaand onderzoek gedaan en begon dit proces zelfs met nul aanmerkingen!

Met name de veilige software én de wijze waarop Genetics voor de eigen organisatie met informatiebeveiliging aan de slag is gegaan, werd bij de uitreiking benoemd. Verder was de auditor van Kiwa o.a. te spreken over de betrokkenheid van het management en de awareness van alle medewerkers.

Waarom ISO 27001?
De norm ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. De standaard beschrijft hoe organisaties informatiebeveiliging procesmatig dienen in te richten, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen organisaties zeker te stellen.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld:
–          Veilig personeel;
–          Interne audits;
–          Toegangsbeveiliging;
–          Beveiligd en gepland ontwikkelen;
–          Informatiebeveiliging bij leveranciers;
–          Incidentmanagement;
–          Naleving van wetgeving.

Waarom ISO 9001?
ISO 9001 is wereldwijd de meest ingezette norm voor kwaliteitsbeheersing en evalueert het totale werkproces van een organisatie. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan het nastreven van tevreden klanten en medewerkers en aan de beheersing van processen en risico’s.

Waarom AVG?
Met het AVG certificaat toont Genetics aan dat zij voldoen aan de privacyregels rondom dataverwerking.

Nu Genetics en haar software voldoen aan bovengenoemde standaarden laat Genetics zien dat zij serieus met de beveiliging van data omgaan en dat zij er ook daadwerkelijk naar handelen. Hier hecht Genetics dan ook veel waarde aan.